vrijdag 27 januari 2012

Koekjes met maanzaad

Dit zijn lekkere zoutige koekjes voor bij de koffie of te eten als een dip koekje.

Dit heb je nodig:
- 125 gram koude roomboter
- 1 turkse koffie kopje olie
- 1 turkse koffie kopje yogurt
- half eetlepel azijn
- half eetlepel suiker
- half eetlepel zout
- 2 eetlepels maanzaad (hashas tohumu)
- 1 theelepel bakpoeder
- bloem (ongeveer 400 gr)
- 1 eigeel om op de koekjes te smeren





Zo maak je het:
plaats de roomboter en twee kopjes bloem in de keukenmachine en meng dit. je krijgt een zandige boter en bloem mengsel. Plaats de bloem en boter mengsel in een kom en doe hierbij de rest van de ingredienten behalve de resterende bloem. Kneed dit en doe er beetje bij beetje bloem bij totdat je een samenhangend deeg krijgt.

Laat je deeg 20 minuten rusten en rol het daarna uit. Je kan koekjesvormen gebruiken of met een ravioli mes vier of rechthoekjes uitsnijden. bestrijk je koekjes met eigeel en bestrooi ze eventueel met nigella zaad en/of sesam. Op 180 graden gedurende 15 á 50 minuten bakken.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten