vrijdag 27 januari 2012

Jam rolletjes

Benodigdheden:
- 1 kop slagroom
- 125 gr boter (op kamertemperatuur)
- 3 kopjes bloem
- half theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel suiker
- grof gemalen walnoten
- poedersuiker om de koekjes mee te bestrooien





Zo maak je het:
Meng de slagroom, boter en suiker samen. Voeg hier de bloem en bakpoeder aan toe en maak een samenhangend deeg. Doe eventueel nog wat bloem bij als de deeg nog aan je handen blijft plakken. Verdeel de deeg in drieen en laat het een half uur rusten.

Rol je deeg uit en snij hier pizzapunten uit. besmeer de punten met jam en bestrooi ze met stukjes walnoten. Rol dit op zoals een croissant.

Bak je koekjes in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 15 á 20 minuten en bestrooi het na het afkoelen met poedersuiker.

Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten