dinsdag 28 september 2010

Chocolade Cake


Dit is een heerlijke zachte en natte chocolade cake. Ik hou niet van droge cakes, dus dit recept is voor mij de perfecte chocolade cake. Je kan er bovendien alle kanten mee op. Je kan er bijvoorbeeld een taart van maken door er slagroom op te spuiten en het door het midden te snijden en room als tussenlaag te gebruiken.


Dit heb je nodig:

4 eieren

1 kop suiker (200 gr)

1 kop melk of yoghurt (kan allebei) (200 ml)

1 kop olie (200ml)

2 kopjes bloem (250 gr)

1 pakje kook pudding (het liefst van dr oetker met stukjes chocola)

1 pakje bakpoeder


Zo maak je het:

Doe in een kom de suiker en eieren. klop dit goed op totdat het romig wordt.

klop nu de melk en daarna de olie door dit mengel.


Zeef in een andere kom de bloem, pudding en pakpoeder en schud dit door elkaar.


Mix nu alles goed door elkaar. Voeg wat walnoten, stukjes pinda (gebruik wat je op dat moment in de kast hebt staan) en stukjes chocola toe aan dit mengel.


Bak dit in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 30 á 35 minuten of totdat een mesje schoon uit de cake komt. Gebruik een cake blik van 25x25


Je kan trouwens experimenteren met allelei smaken pudding. Aardbei pudding of kokos smaak is heerlijk!