dinsdag 28 september 2010

Het nest van de nachtegaal / Bulbul yuvasi



Dit is een gerecht wat meestal bij ramadan en offerfeesten gemaakt wordt. Het neemt wat tijd in beslag om het voor te bereiden maar dan heb je ook echt iets lekkers om op te eten!

Dit heb je nodig:
1 ei
1 pak margarine
1 eetlepel yoghurt
1 eetlepel azijn
half kop olie
bloem
1 pakje bakpoeder

een grote kom walnoten


Suikermengel:
5 kopjes water
5 kopjes suiker
1/4 citroen


Zo maak je het:
maak eerst het water mengsel. Neem in een kom het water, suiker en citroen laat dit ongeveer 5 minuten koken of totdat je ziet dat het water begint te verkleuren en gelig word.

Smelt de margarine en laat dit goed afkoelen. voeg alle ingredienten behalve de bloem en vermeng dit met elkaar. Voeg hier beetje bij beetje de bloem aan toe totdat je een zacht en soepel deeg krijgt. Verdeel nu je deeg in tweeën. Je eerste deeg rol je uit tot een dikte van ongeveer een half cm. Met behulp van een kleine beker (Turkse thee glas) snijd je cirkels. Leg je cirkels op een met bakpapier beklede ovenplaat. Smeer nu eiwit op deze cirkels.

Je tweede deeg rol je uit en snijd hier ook weer cirkels van uit. Van deze cirkels snijd je kleinere cirkels (ik heb de dop van een kola fles gebruikt). Deze tweede cirkels plaats je op de eerste cirkels die op de ovenplaat zijn. In de openingen plaats je stukjes walnoot.

Je bakt dit in een voorverwarmde oven van 180 graden ongeveer 15 á 20 minuten.

Als je koekjes uit de oven zijn en wat afgekoeld zijn giet je het watermengsel erdoorheen.


Eet smakelijk!