donderdag 11 december 2008

Mercimek köftesi



Dit heb je nodig:

1 kopje rode linzen
1 middelgrote aardappel
1 liter water
2 kopjes dun gemalen bulgur (http://nl.wikipedia.org/wiki/Bulgur)
1 ui half kopje olie
2 volle eetlepels tomaten puree
theelepel zwarte peper
theelepel rode peper
half kopje warm
waterpeterselie
citroensapzout
Zo maak je het:

1. 1 liter water, aardappel en de linzen neem je in een pan en laat de linzen koken totdat ze helemaal fijn zijn.

2. Hak de ui fijn. Doe je ui snippers en olie in een pan en fruit dit op een zacht vuurtje. Voeg hier de tomaten pure, zwarte, rode peper en een half kopje water bij. Laat dit mengsel twee minuten koken.

3. De Bulgur, linzen (met water en al) en tomaten puree mengsel roer je in een diepe kom goed door elkaar en bedek het. Laat dit gehele mengsel voor tenminste 30 minuten rusten.

4. Hak de peterselie fijn en voeg dit in de kom samen met wat zout en citroensap. Kneed je mengsel nu goed door elkaar totdat alles fijn is. Maak hier balletjes van.

Je kunt dit het beste eten met rukola of ijsbergsla en door er nog wat citroensap overheen te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten