donderdag 11 december 2008

Makkelijke slagroomtaart





Dit heb je nodig:


1 pakje bruine petit beurre koekjes (Turkse winkel, zie foto onderaan)

blikje taartvlaai

2 pakjes slagroom (400 ml)

2 eetlepels suiker

pakje slagroom versteviger

half kopje melk


Zo maak je het:


1. Klop de slagroom stijf met suiker en slagroom versteviger en zet dit in de koelkast.


2. In een kom giet je een half kopje melk hierin dep je één voor één de petit beurre koekjes en zet ze naast elkaar in een taartbodem of een schaal. Pak je slagroom uit de koelkast en giet 1/3 over de eerste laag koekjes. Nu maak je nog koekjes laag (in melk deppen) en giet de helft van de overgebleven slagroom hierover heen. Op de tweede laag slagroom komt de vlaai. Je begint nu aan de derde laag in melk gedepte koekjes en de rest van de slagroom komt hier overheen.


3. Neem 1 koekje, maal dit fijn in je handen en bestrooi het over de bovenste laag slagroom.


Laat je taart één nacht rusten in de koelkast. Dit is een heerlijk luchtige en zeer makkelijk te maken taartje ... Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten