donderdag 11 december 2008

Börek / bladerdeeg met fetakaas en spinazie



Je hebt nodig:

één pakje yufka (een soort bladerdeeg. Te vinden bij de Turkse groenteboer)
fetakaas (Turkse fetakaas is ook erg lekker!)
spinazie
2 kopjes yoghurt
1 kopje olie
half pakje bakpoeder
2 eieren

Zo maak je het:

In een kom mix je de yoghurt, olie, eieren en bakpoeder tot een sausje.

Je pakt een grote en diepe ovenschaal (20x30 ong.) dit vet je in. Je eerste vel yufka leg je in je ovenschaal (het mag kreukelen zodat het in je schaal past) Hierop giet je wat van je saus op en zorgt ervoor dat je yufka overal bedekt is met de mix. De zelfde procedure wordt herhaald met het tweede vel yufka daarna bestrooi je hierop in kleine stukjes gehakte fetakaas en spinazie. Derde vel yufka komt er nu op te liggen dit maak je weer nat met het saus. Het taartje snijd je in kleine vierhoekjes. Dit gaat de oven in voor ongeveer 45 minuten op 200 graden.

Ook lekker als ontbijt met een kopje thee erbij ...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten