Je hebt nodig:
deeg:
1 kop zonnebloem olie
2 kopjes lauw/ warme melk
1 theelepel suiker
2 theelepels zout
1 pakje gist
4 kopjes bloem
erin:
stukje feta kaas
klein bosje peterselie
erop:
eidooier
wat sesamzaad
Zo maak je het:
In een diepe kom doe je het deeg benodigdheden bij elkaar behalve de bloem. Je mengt dit met je hand door elkaar als alles goed gemengd is voeg de bloem erbij. Je gaat het deeg kneden totdat het niet meer aan je handen blijft plakken ( je kunt er eventueel nog een half kopje bloem bij doen). Bedek je deeg met folie en laat het rijzen voor ongeveer drie kwartier.
Terwijl je deeg gaat rijzen bereid je de binnenste van je broodje voor. Je pakt de feta kaas, snijdt peterselie in kleine stukjes en mixt dit door elkaar.
Als je deeg gerezen is maak je hier kleine bolletjes van. Op het aanrecht strooi je wat olie en je bolletjes deeg plet je met je handen. In het midden doe je de feta kaas mix, aan elke zijde maak je drie sneetjes en ga je je broodje vlechten.
Bestrijk je broodjes met de eidooier en bestrooi het met sesamzaad. Dit gaat nu de oven in voor een half uur op 200 graden.
Eet smakelijk!
vrijdag 14 november 2008
Pogaca / broodjes met feta kaas
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten