vrijdag 14 november 2008

Koekjes met amandelspijs en honing

Dit heb je nodig:

deeg:
3 kopjes bloem
1 kop gesmolten boter
1 kop watersnufje zout
Half kopje suiker

vulling:
3 kop gemalen amandelen
1 kop suiker
geraspte schil van half citroen;
Één kwart kopje gesmolten boter


Zo maak je het:

Doe in een kom alle ingrediënten van het deeg behalve de bloem. Meng dit goed door elkaar en voeg daarna de bloem erbij. Kneed dit totdat het niet meer aan je handen blijft plakken voeg er eventueel wat meer bloem (het moet een stevig deeg worden) Laat je bedekte deeg rusten voor een half uur.

Zet je amandelen in gekookt water, ontschil en maal het in de mixer. Vermeng de gemalen amandelen, de suiker, de citroenrasp en de boter. kneed je mengsel totdat je amandelspijs krijgt ( het makkelijkst is natuurlijk om gewoon amandelspijs bij de AH te kopen en er eventueel wat suiker bij te doen). Maak van je amandelspijs kleine balletjes.
Rol je deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot ongeveer 2 mm. dik.neem een kop en druk er rondjes uit. Zet je balletje in het midden van je rondjes en vouw de hoeken bij elkaar druk hier nu één amandel in zodat het niet open gaat (maak ook snijtjes aan de zijkanten van de koekjes). Leg je koekjes op een met bakpapier belegde bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden bruin.

Als je koekjes lauw zijn giet je er een beetje honing over heen.

Het kost wat tijd om deze koekjes te maken maar het is zeker de moeite waard!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten