zaterdag 15 november 2008

Wortel cake




Ingrediënten:
4 eieren
2 kopjes suiker
1 theelepel vanille essence of pakje vanille suiker
1 kop zonnebloem olie
1 pakje bakpoeder
1 theelepel kaneel (vol geschept)
1 kopje hazelnoten (grof gemaald)
2 kopjes geraspte wortel
3 kopjes bloem



room:
1 ei
50 gr boter
2 kopjes melk
3 eetlepels bloem
half kopje suiker
1 theelepel vanille essence of pakje vanille suiker

Zo maak je het:

In een kom neem je de eieren en suiker je gaat dit met een handmixer mixen totdat het schuimig en wit wordt. Voeg hier de olie, vanille, kaneel, bakpoeder en hazelnoten bij mix dit nog een keer op de lage stand bij elkaar. Nu gaat de geraspte wortels erbij en als laatst de bloem.

Dit giet je in een cake vorm van 25 cm en bakt het gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven op 190 graden. (af en toe controleren met een mes, je mes moet er schoon uit komen! En de eerste twintig minuten de oven absoluut niet openen!)

Als de cake uit de oven is en begint af te koelen wordt de room gemaakt. In een pan neem je alle ingrediënten behalve de boter, op een laag vuurtje en blijft het roeren totdat het begint te koken. Laat dit een paar minuten sudderen. Doe de boter erbij en laat het afkoelen (lauw kan ook) klop het los met een handmixer en giet het over je cake heen.

bon apetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten