zaterdag 15 november 2008

Jam Koekjes



Dit heb je nodig:

125 gram roomboter (half pakje)
1 ei
half kopje poedersuiker
half pakje bakpoeder
1 theelepel vanille essence of pakje vanille suiker
geraspte citroenschil
2,5 kopjes bloem

wat fijn gemalen hazelnoten
1 eiwit

Zo maak je het:

In een kom neem je de zachte boter, het ei, de poedersuiker, de vanille, de geraspte citroenschil en bakpoeder mengt dit goed met elkaar en voegt als laatst de bloem erbij. Je kneed dit bij elkaar totdat het deeg niet meer aan je handen blijft plakken (eventueel nog wat bloem toevoegen). Deeg laten rusten voor een half uur.

Maak nu kleine bolletjes van je deeg, druk ze iets plat en dompel één kant van je bolletje in het eiwit en daarna in de gemalen hazelnoten. Leg je koekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Druk nu rondjes in je bolletjes.

Dit gaat de oven in voor ongeveer 20 minuten op 180 graden. De koekjes komen de oven weer uit als ze mooi bruin zijn. Terwijl ze nog warm zijn giet je met een theelepel jam in de gaatjes.

Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten