
Benodigdheden:
Deeg:
- Half pakje (125 gr) roomboter (op kamertemperatuur)
- 1,5 kopjes bloem
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 eetlepel olie
- 1 ei
- Half pakje bakpoeder
Suiker water:
- 1 liter water
- 4 kopjes suiker
- Paar druppels citroensap
Zo maak je het:
Alles behalve de bloem meng je goed door elkaar. Als je een papperige mix hebt gekregen doe je de bloem erbij en kneed je het tot een soepel deeg. Je kunt er eventueel iets meer bloem bij doen totdat het niet meer aan je handen blijft plakken. Je laat het deeg voor een halfuur rusten totdat het een beetje gaat rijzen.
Van het deeg maak je eerst bolletjes en je plet ze wat met je handen. Nu pak je een rasp erbij en druk je de bolletjes deeg op de rasp totdat er platte rondjes van ongeveer één of halve centimeter ontstaat. Deze vouw je nu naar binnen (de met rasp bedrukte zijde blijft aan de buiten kant zichtbaar).
Je koekjes gaan nu de oven in voor ongeveer 20 minuten op 200 graden.
In een pan doe je 1 liter water + 4 kopjes suiker met een paar druppels citroensap dit laat je voor 10 minuten goed koken.
Als je koekjes de oven uit zijn en gekoeld zijn giet je de lauwe suiker water erover heen.

Heerlijk bij een kopje Turkse thee. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten